Wspieraj nas

Wizyta w Sejmie
niedziela, 06 maja 2012 14:00
sejm logo2

27 kwietnia br. delegacja Stowarzyszenia Absolwentów i Przyjaciół I Liceum Ogólnokształcącego im. Powstańców Wielkopolskich w składzie: Maciej Tomczak (prezes), Tomasz Dolata (wiceprezes) i Agnieszka Grzechowiak (sekretarz) gościła w Warszawie w związku z wrześniowymi obchodami jubileuszu 140-lecia szkoły. Zadaniem delegacji było wręczenie zaproszeń następującym osobom: Pani Marszałek Ewie Kopacz, wicemarszałkom (Wanda Nowicka, Cezary Grabarczyk, Eugeniusz Grzeszczak, Marek Kuchciński, Jerzy Wenderlich) oraz posłom i senatorowi z naszego okręgu wyborczego (Romuald Ajchler, Maria Janyska, Stanisław Kalemba, Maks Kraczkowski, Killion Munyama, Jacek Najder, Jakub Rutnicki, Paweł Szałamacha, Adam Szejnfeld, Mieczysław Augustyn).

Zostaliśmy przyjęci przez marszałka Wenderlicha, który podarował na rzecz stowarzyszenia unikatowy zbiór konstytucji państw UE wraz z dedykacją oraz przez marszałka Grabarczyka, który z kolei zaprosił nas na urodzinową kawę i ciasto.

Wyjazd do Warszawy okazał się owocny, reakcje zaproszonych osób były bardzo pozytywne, więc istnieje duże prawdopodobieństwo, że część z nich zaszczyci swoją obecnością obchody jubileuszowe.

Koniecznie trzeba nadmienić, iż wizyta w Sejmie była możliwa dzięki wielkiemu zaangażowaniu posła Romualda Ajchlera i kol. Agnieszki Grzechowiak, którym jeszcze raz dziękujemy.

sejm2_2 sejm2_1